Vilken kvinna vill inte se vacker ut, men de flesta av de skönhetsprodukter som vi använder idag är baserade på kemikalier. Det skadar inte bara vår hud på länge men minskar också leendet och glansen i vår kropp och dess utseende. Att ändra utseendet är inte i våra händer, men det kan definitivt ses genom att ta hand om din hud. Hälsosam hud förbättrar inte bara vår skönhet men markerar också vår goda hälsa. Marknaderna är fyllda med många sådana produkter som hävdar att förbättra skönheten, men innan vi använder dem, bör vi också tänka på konsekvenserna av de kemikalier som finns i dem. Ayurveda är känt för att vara ganska gammal vetenskap för att förbättra skönheten. Ayurvediska produkter består av mycket örter, frukter och grönsaker, som också är tillräckligt bra för din hud och ditt hår. Ayurveda har länge trott att yttre skönhet i hög grad beror på din inre balans. För detta är korrekt vård avgörande för att känna till din kropps karaktär med hud och hårtyp.

Enligt naturvetenskapen (Ayurveda) finns det tre typer av fel i vår kropp – Vata, gall och hosta. Ayurveda har allt som hjälper till att ta bort eller sänka dessa fel. Personer som lider av gallstörning måste vara dubbelt så troliga att de har problem som rosacea, ärrbildning och granulering på huden. Samtidigt är pachydermerna av personer som lider av hostdefekt större, vilket orsakar problem som svarta hudar och mausoleer. Enligt din hud kan du prova dessa skönhets tips här.

  1. Kokosolja anses vara en panacea för fuktig hud som hålls i huden. Kokosolja är lätt och det anses kallt, så det är också lämpligt för sommaren. Kokosolja fläckar ansiktsärren blir gradvis ljus. Det skyddar mot rynkor och är en bra fuktkräm. Castor eller olivolja på ansiktet och huden är också ganska effektivt. Det upprätthåller täthet i huden liksom färgen ökar.
  2. Stek från slipning av grammjöl – Om din hud är oljig, kan grammjöl vara mycket fördelaktigt för dig. För att göra surt, tillsätt citronsaft, honung och gurkmeja i gram mjöl, tillsätt mjölk och klistra in det. Färgen sönderdelas med daglig användning av denna sublimering. Gurkmeja innehåller bakterieegenskaper, vilket gör det väldigt bra för huden.
  3. Använd sockerbitar för att ta bort döda hudceller i ansiktet och händerna. Blanda citroner och grädde i socker och håll det ett tag. Sätt blandningen på ansiktet. Denna skrubb kan användas för att ta bort döda hudar på läpparna. Den citron som finns i skrubben har egenskaperna hos blekning, vilket tar bort hudens ärr. Socker fungerar som en naturlig skrubb och det finns en glöd i huden.
  4. Rå mjölk är så fördelaktig att dricka såväl som för att förbättra skönheten. Rå mjölk kan användas som rengöringsmedel. Avlasta smink genom att applicera rå mjölk i bomullshandskar. Det är mycket fördelaktigt att ta bort smuts från porerna. Tillsammans med egenskaperna av fuktgivande, kyler rå mjölk huden. Bortsett från detta kan den användas som hårbalsam för att tvätta håret. Inte bara detta, genom att lägga till mjölk i badvatten, det ger stora fördelar för din hud.
  5. Vår hud behöver regelbunden vård, där toning också är en viktig del för glödande hud. Rosvatten har fantastisk kraft att rengöra och göra huden ser frisk ut och lugnande. Efter rengöring av huden med mjölk, lägg till rosevatten på det som en toner. Rosa vatten kan användas många gånger om dagen. Å andra sidan, på vintern, glycerin blandat med rosenvatten och citron blir huden ljus.
  6. Aloe Vera gör huden och håret vackert medan du dricker juice har också många fördelar. Aloe Vera lindrar solbränna, tar bort fläckar och är en mycket bra fuktkräm. Förutom huden är Aloe Vera också den bästa balsam för hår. Sätt Aloe Vera i ansiktet och sova och tvätta ansiktet med kallt vatten på morgonen. På grund av sådan rutin kan ansiktsärr tas bort, och rynkor i ansiktet tänds också.

I Ayurveda har balansen av kroppsdelar väldigt särskild betydelse. Det påverkar också ditt ansikte. Drick vatten i tillräcklig mängd, det hjälper till att ta bort skadliga ämnen från kroppen. Undvik överskott av oljekryddor och tillsätt gröna grönsaker och frukter till maten. Ayurveda är direkt kopplad till naturen så som vi. Lägg inte kemikalier på din kropp eftersom det inte är gjord för att hantera dessa. Försök bara att vara naturlig med naturen.