Peer press är det värsta som händer med tjejer som är i hennes start eller mid-teenage. Här diskuteras övertrycket specifikt på tjejerna som åldras mellan 10 och 15 år. Dessa tjejer påverkas väldigt snabbt med sina vänner eftersom de inte vill vara skilda från sina vänner och inte vill bli föremål för roligt. Många gånger påverkas de också av nyfikenhet. De försöker ofta att behaga sina vänner, klasskamrater i början och mid-teenagen. Ibland är denna ömsesidiga effekt positiv där de uppmuntras att delta i aktiviteter relaterade till sport eller att utföra bättre studier eftersom hans vänner gör det.

Låt oss prata om några positiva effekter av övertryck på dessa tjejer. De blir vanliga i skolan. Deras akademiska prestation blir bra. De får inspiration för att slutföra utbildning och vidareutbildning. De blir inspirerade för att delta i sport och andra läroplaner. Men ibland kan vänner ha en dålig effekt på dem, på grund av vilka barn blir offer för de felaktiga sakerna. I det tillståndet, om föräldrar försöker tvinga sin tjej till något om hennes välbefinnande, då kan tjejen vända tillbaka med aggressivitet

Låt oss prata om några negativa effekter av övertryck. De kan börja röka tobak. De kan försöka att dricka alkohol som är olagligt för sin ålder. Förbrukning av droger eller narkotika är också möjligt. Förlora fokus i akademiker och kopiering i undersökningar. De kan bli involverade i dating eller vuxna relationer. De kan konsumera viktminskning mediciner olämpligt. De skulle försöka anta ohälsosamma skönhets- eller modetips. De kan tvinga sina föräldrar att köpa telefoner, bärbara datorer eller andra dyra prylar även om de inte behöver dem faktiskt eftersom deras vänner har det.

Här är några tips till tjejerna så att övertrycket inte påverkar dem.

Lär dig att vägra
Om du känner att din vän driver dig för aktiviteter som inte är rätt för dig, bör du omedelbart vägra henne att

Prata med de äldste
Om dina vänner fortsätter att trycka på dig, kan du först samråda med dina föräldrar eller lärare.

Lär dig att ignorera
Du behöver inte vara involverad i alla dina vänners aktiviteter och om de är inblandade i skadliga aktiviteter är det bättre att undvika dem i sådana fall.

Välj rätt vän
Om du inte känner dig bekväm med någon av dina vänner, lämna dem och försök att välja en bra vän själv i framtiden, med vilken du kan studera, njut och känna dig bekväm också.
Här är några tips för föräldrarna så att de kan minska de negativa effekterna av grupptryck på sina barn.

Prata med dina barn
Prata med ditt barn och hjälpa honom att fatta rätt beslut i livet. Fråga barnet varje dag om sin dagliga rutin, skola och vänner så att han kan berätta om ditt sinne.

Berätta om felvanor
Förklara för barn om de negativa vanorna och negativa effekterna av dem, till exempel förlusten av cigarettrökning eller de negativa effekterna av alkohol. Berätta för dem om deras vänner någonsin har givit dem sådana felvanor, de borde lämna sitt företag.

Få dem att tro på dig
Försäkra alltid ditt barn om att du alltid är med honom och du kommer inte att lämna honom ensam under några omständigheter. Genom att göra det kommer han inte att dölja sina saker från dig och hans självförtroende ökar också.