Mode har framgångsrikt ockuperat ett utrymme i tonåren speciellt tjejer. Vi är alla bekanta med den snygga klänningar tävlingen från vår barndom. Samma typ av tävlingar kan ses i vår omgivning som indirekt främjar mode. Nyligen anordnades samma slags evenemang i mitt grannskap. Evenemanget inkluderade en serie tävlingar speciellt för flickorna i åldern 10-15 år.

Bäst klädda tävlingar
I denna tävling fick deltagarna komma med en västlig klänning. Denna tävling var speciellt för flickan till 15 års åldersgrupp. Den bäst klädda tjejen fick prispengar som vinnare och klänningen som hon hade på sig skulle redesignas för en välkänd modell. Den modellen som hade på sig den klänningen skulle innehålla på framsidan av en ledande modetidning.

Nail art konkurrens
I denna tävling fick deltagarna komma med sina nagelfärger. Få kvinnor var utvalda från de närvarande publiken och deltagarna måste måla naglarna hos båda kvinnornas händer inom 20 minuter. Ett speciellt spiklackssett av ett känt varumärke var det vinnande priset för denna tävling.

Makeup konkurrens
I denna tävling fick deltagarna smink paketet från arrangörerna och de måste göra sminket av modellerna för det organiserande företaget. Den bäst färdiga sminket var tänkt att vinna ett smink kit av ett välkänt varumärke.

Frisyr konkurrens
I denna tävling måste deltagarna stilla håren på modellerna i det organiserande företaget. Deltagarna fick alla tillbehör som krävdes för att stilla håren. Tiden för styling av håren var 15 minuter. Den bästa stylisten vann ett stort pris som innehåller ett brett sortiment av hårvårdsprodukter och ett brett utbud av hårstylings tillbehör.

Ramp walking konkurrens
Denna tävling var också speciellt för flickorna i åldern 15 år. Deltagarna fick klänningar av arrangörerna. Flickorna måste gå på rampen. Den bästa promenaden vann prispengarna för det, dessutom erbjöds hon att få gratis träning om modellering från arrangörerna.

I slutet av den händelsen började en av tjejerna från arrangörerna tala om mode. Hon gav korrekt information om hårvård och sminkprodukter. Hon förklarade hur man väljer skönhetsprodukterna för att stilla sig själv och vilka kemikalier kan ha en hård effekt på din kropp. Hon förklarade att varför vi bör begränsa användningen av dessa skönhetsprodukter och bara använda dem vid vissa tillfällen. Hon förklarade vikten av naturlig skönhet utan sminket. Då rådde hon flickorna om hur de kan ha en karriär inom modebranschen och model industrin. Hon rådde om hur man tränar för tävlingar som miss värld eller miss universum. Hon berättade också sin historia om att vara en liten stads kvinna, hon jobbar bra i modebranschen. Hon talade mycket självsäkert och hennes ord var verkligen inspirerande för de unga tjejerna. Det var verkligen en bra kunnig dag om mode.