Om du är en mamma eller blir en, så borde du vilja veta om du är en bra mamma eller inte och vill också veta hur du kan vara en bra mamma. Varje mamma i denna värld har kämpat med frågan om hon gör ett bra jobb för sina barn eller ej. Det är naturligt att oroa dig för dina barn, och när en av dem gör något fel, frågar vi oss själva om vi involverade oss i den händelsen på något sätt.
Det är dock viktigt att komma ihåg att Gud gav dig dina barn av en anledning. Han trodde självklart att du kunde göra mamma jobbet perfekt.

Så hur beseglar du dessa inre osäkerheter och blir en mamma som vet att hon inte bara är tillräckligt bra, men bra? Här är några tips om hur du ska vara en bra mamma som hjälper dig att tysta din självtvivel och bli lyckligare.

 1. Kritisera inte dig själv
  Jämför inte dig med någon annan mamma. Tro mig att du inte gillar det alls om du gör det. Precis som barn är inga två mammor lika, och varje föräldrastil har sin egen plats. Gud visste exakt vilken typ av föräldraskap ditt barn skulle behöva, och han matchade varje barn till rätt föräldrar. Ingen mamma borde någonsin jämföra sig med någon annan förälder.
 2. Vad du har är tillräckligt för ditt barn
  Oavsett vad vi gör kan vi känna att våra ansträngningar kommer upp korta, men tänk bara en minut om hur din son eller dotter ser det, särskilt när de är unga. Vad du gör för ditt barn är fortfarande tillräckligt för dem. Tror du att de kommer att se att mamma aldrig haft pengar för att köpa dem Halloween kostym som de ville ha? Nej, i stället kommer de att komma ihåg de roliga tiderna som de hjälpt dig att göra sina kostymer, även om kostymerna aldrig visade sig exakt rätt.
 3. Ta bättre hand om dig själv
  När du mår bra, kommer människor runt dig också att må bra också. Självvård är mycket nödvändigt för varje mamma. Självvård är en viktig del av att vara en mamma. En mamma som inte tar hand om sig själv kan inte ta hand om sina barn. När en mamma som är sjuk och inte har tid att besöka läkaren kan bli svagare tills hon inte ens kan gå upp för att få barnets mat. Men om hon gick till doktorn och fick lite medicin, skulle sjukdomen inte ha varit så dålig och det skulle ha gått över ett par dagar. Om hon fortsätter att undvika sjukdomen och tar medicin, känner hon sig stressad och oförlängd, hon kan inte älska andra, särskilt hennes barn.
 4. Njut av de enkla sakerna
  De flesta barnen, särskilt när de är unga, gillar att njuta av de enkla sakerna i livet.
  De kräver inte alltid de komplicerade sakerna. De vill bara vara lyckliga och de hittar det i sakerna kring dem. De kan spela med nästan allting. Det är bara en fråga om tid att veta vad de tycker mest om. De kommer inte ihåg den stora högen av presenter. Men de kommer ihåg att en liten speciell gåva du köpte.
 5. Kommunikation behövs för att vara en bra mamma
  Inse bara att veta vilka intressen ditt barn har kommer att ge dig en inblick i honom som du aldrig skulle kunna ha annars, även om du försöker sparka en konversation med honom.
  Upprätta denna typ av kommunikation tidigt så att när din dotter är tonåring verkar det inte konstigt att mamma checkar ut hennes musik eller ber om att träffa sina vänner.
 6. Prata dina barn individuellt (Familjetid)
  Ditt barn behöver din uppmärksamhet och det är väldigt nödvändigt att få ett ord med dem så mycket som möjligt. De behöver din hjälp ibland och väntar på att du förstår vad som går runt dem. Familjetid är viktigt, men se till att du har viss tid åt sidan för varje barn och använd den här tiden för att kommunicera och lära sig om sina intressen.
 7. Straff är en viktig del
  Det finns alla slags tank skolor om disciplin, men det viktigaste att göra när disciplinering är att se till att straffet passar brottet. Om barnet är lite äldre, fråga henne vad hon tycker att straffet borde vara. Om barnet är för ung för att förstå detta, se till att straffet är direkt relaterat till vad hon gjorde.
 8. Låt dina barn misslyckas
  Misslyckande är också viktigt om du vill veta vilken framgång som ser ut. Ibland är det nödvändigt att låta honom misslyckas. Ingen förälder borde någonsin springa runt bakom barnet och fixa alla sina misstag. Det är självklart viktigt att vara där om ditt barn gör ett stort misstag och att han vet att han kan vända sig till dig. Låt honom räkna ut på egen hand vad han gjorde fel. Det är okej att clue honom in, men fixa inte det för honom. Han kommer aldrig att lära sig att leva livet och lösa problem själv om du alltid är runt dem för att göra rättelser.

Försök att följa dessa eller åtminstone prova, det är redan väl test